www.bryggenart.comBryggen Art - Nordatlantisk Kunst - www.bryggenart.com   
    
Home
Velkommen
Nordatlantens Brygge
Kolonialen
Nordatlantisk Kultur
Grønlandsk Kunst
Grønland. Kunstnere
Færøsk Kunst
Færøske Kunstnere
Islandsk Kunst
Islandske Kunstnere
Alle kunstnerne
Foto Galleri
Adresse & Info
Site map
Links
Kontakt info

Change Language to English - English flag Change Language
Nordatlantens Brygge
af Morten Meldgaard

Nordatlantens Brygge er nu blevet virkelighed. I hjertet af København har Island, Grønland, Færøerne og Danmark i fællesskab skabt et nyt center for kultur, forskning, erhverv og repræsentation. Rammen om aktiviteterne er et 7000 kvadratmeter stort, fredet pakhus fra 1767 med omgivende kajarealer.

Pakhuset rummer et konferencecenter, udstillingsfaciliteter, restaurant, informationscenter samt kontorarealer, hvor bl.a. Grønlands Repræsentation, Færøernes Repræsentation og Islands Ambassade bor til leje.

Nordatlantens Brygge drives af en fælles fond og er en uafhængig, kulturformidlende institution. Det er en af Nordatlantens Brygges hovedopgaver at etablere og udvikle kulturelle, forsknings- og erhvervsmæssige kontakter mellem de nordatlantiske lande og omverdenen.

Den Nordatlantiske Brygge

Det er på den baggrund en stor glæde, at 21 kunstnere fra Grønland, Færøerne og Island nu bidrager til husets åbningsfestligheder med deres værker. Allerede for tre år siden, da de første skridt til skabelsen af Nordatlantens Brygge blev taget, har kunstnerne Vignir Jóhannsson, Buuti Pedersen og Astri Luihn arbejdet med idéen om at skabe en udstilling ved åbningen af Nordatlantens Brygge, der skulle vise det bedste i moderne, vestnordisk samtidskunst og præsentere både etablerede og yngre kunstnere. Fonden takker for deres indsats, nu udstillingen er virkelighed.

Tillykke!

Morten Meldgaard
direktør, Den Nordatlantiske Brygge
       Om Bryggen Art | Vejviser | Site map | Links | Kontakt info           © Bryggen Art & Raffar Sp/f